Veelgestelde vragen

 

Hoe moet je een muursticker plakken?

Aanbrengen van de muursticker
Plak voorzichtig de muursticker op de muur met de klevende zijde op de muur. Wrijf vervolgens met een strijkplaatje of pinpas de muursticker vlak, zo dat deze netjes blijft plakken op de muur. Let hierbij goed op de randen en kleine details.

 

 

Kun je muurstickers op behang plakken?

Ja dat kan! Je kunt muurstickers op behang plakken. Houd er rekening mee dat je de structuur van het behang mogelijk wel in de muursticker ziet, mocht jouw behang dit hebben.

 

Hoe krijg je een muursticker eraf?

Verwarm met de föhn de sticker voordat je deze eraf probeert te trekken. Hierdoor wordt de 'Lijm' van de sticker warm en zacht. Dit zal ervoor zorgen dat de sticker gemakkelijker loslaat. Trek nooit een sticker in 1 x van een glad gestucte muur, de kans is groot dat je dan een gedeelte van de stuc meetrekt, zeker als de sticker er al langere tijd op zit. Stel de sticker zit heel erg vast en komt er niet af, gebruik dan een verfkrabber.

 

Kan een muursticker op Structuurverf?

Op metallic, kalk- of, structuurverf, spachtelputz of afneembare latex hecht de sticker niet goed. De ondergrond moet je eerst vetvrij maken door deze goed schoon te maken voor het aanbrengen van de sticker met water en zeep. Als je de sticker op structuurverf aanbrengt en hem verwarmd met een fohn, kun je de sticker zoveel mogelijk laten hechten aan de textuur door de sticker met de lijm in de textuur te duwen.